Vepřová pečínka s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 500 g Šalotka
  • 1000 g Vepřové kotlety
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 285 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 175.6 mg
  • Draslík 2591.9 mg
  • Vláknina 20722.2 mg
  • Vitamín A 20722.2 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia.

  • 2

    Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami.

Komentáře k receptu