Vepřová pečínka s goudou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 150 g Hořčice
  • 250 g Sýr Gouda 45%
  • 1500 g Vepřová pečeně
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206.1 mg
  • Draslík 676.1 mg
  • Vláknina 751.3 mg
  • Vitamín A 751.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso dáme do pekáče, potřeme hořčicí, podlijeme 100 ml vody a necháme péct při 200 °C cca 75 minut.

  • 2

    Po odpaření vody na podlévání, přelijeme maso zakysanou smetanou. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Po uplynutí doby na pečení maso vyjmeme, na vrchní straně nakrojíme do cca 2/3. Zářezy vyplníme plátky sýra. Osolíme, opepříme a necháme ještě 5 minut zapékat.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a růžičková kapusta.

Komentáře k receptu