Okurky zapečené s masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 279.5 mg
 - Draslík 278.6 mg
 - Vláknina 2131.5 mg
 - Vitamín A 2131.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3164.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hrubo nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na malé koustky pokrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek a dusíme bez podlévání.
 - 
                                2
Omytou okurku zbavíme semen, rozkrájíme na kostky, osolíme, zaprášíme trochou hladké mouky a přidáme k masu.
 - 
                                3
Vše společně dusíme téměř do měkka. Poté přilijeme osolené mléko s vejci ušlehanými do pěny a zapečeme do červena.