Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 400 g Vepřová kýta
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 30 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 578.9 mg
  • Vláknina 2586.4 mg
  • Vitamín A 2586.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.

  • 3

    Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.

Komentáře k receptu