Vepřové maso zapečené v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám Turistický trvanlivý
  • 400 g Vepřové ve vlastní šťávě
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 292.7 mg
  • Vláknina 5742.4 mg
  • Vitamín A 5742.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku a zpěníme ji.

  • 2

    Na papriku vložíme maso nakrájené na kousky, česnek utřený se solí a překrájené kysané zelí.

  • 3

    Na dno vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu připraveného zelí, poklademe je kolečky salámu a přikryjeme zbylým zelím. Pečeme v troubě asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu