Rajčata plněná masitou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 šálek Hovězí maso dušené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 174.4 mg
  • Draslík 542.2 mg
  • Vláknina 5807.5 mg
  • Vitamín A 5807.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a krátce zasmahneme. Zalijeme vývarem, povaříme, přidáme mleté maso, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme a krátce podusíme. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.

  • 2

    Omytá rajčata osušíme a na straně od stopky je vydlabeme. Dřeň dáme stranou pro pozdější použití. Rajčata naplníme masitou směsí hodně do výšky a vyskládáme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, aby nepopraskala. K podlití použijeme vydlabanou šťávu a dřeň z rajčat.

  • 3

    Podáváme s topinkami z bílého chleba anebo s bramborovou kaší a saláty.

Komentáře k receptu