Hrášek se slaninou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 450 g Hrášek mražený
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 382.3 mg
  • Vláknina 12595.2 mg
  • Vitamín A 12595.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.

  • 2

    Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.

Komentáře k receptu