Koláč s hovězím masem a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 500 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 910 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 238.8 mg
  • Draslík 433.3 mg
  • Vláknina 12873.5 mg
  • Vitamín A 12873.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.

  • 2

    Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.

Komentáře k receptu