Tresčí filé se salsou verde

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 65.7 mg
  • Vláknina 3069.3 mg
  • Vitamín A 3069.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.

  • 2

    Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu.

  • 4

    Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu