Závitky z platýze s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 840 g Platýz - filety
  • 10 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1617.7 mg
  • Vláknina 2767.8 mg
  • Vitamín A 2767.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme zrníčka.

  • 3

    Filety opepříme a okořeníme worcesterem. Poklademe je bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 4

    Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu