Závitky z platýze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 400 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1436.7 mg
  • Vláknina 2205.8 mg
  • Vitamín A 2205.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, svineme a upevníme párátky. Vložíme je do vařícího vývaru a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 7 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Oloupaná rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na dílky. Omyté cukety nakrájíme na tenké plátky, po obou stranách opečeme, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na 2 lžících másla, přidáme rajčata a vše krátce podusíme. Zalijeme bílým vínem a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme zbylé studené máslo a dále nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Závitky a cukety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu