Telecí játra na berlínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 429.5 mg
  • Draslík 639 mg
  • Vláknina 7302.8 mg
  • Vitamín A 7302.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná 1 cm.

  • 2

    Omytá telecí játra osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi na 4 lžících rozehřátého oleje opečeme kolečka cibule. V jiné pánvi rozpustíme 30 g másla, podusíme kolečka jablek.

  • 3

    Cibuli vyjmeme z oleje a položíme na papírovou utěrku. Na zbylém oleji a másle opečeme nakrájená játra po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme.

  • 4

    Játra podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou.

Komentáře k receptu