Telecí játra na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Játra telecí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 835 mg
  • Draslík 1240.6 mg
  • Vláknina 7981.5 mg
  • Vitamín A 7981.5 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.

  • 2

    Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu