Zelenina smažená v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cuketa
  • 250 g Brokolice
  • 100 g Mrkev kořen
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Petržel - nať
  • 4 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 2807.6 mg
  • Vláknina 27197.5 mg
  • Vitamín A 27197.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.2 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku rozmícháme se žloutky, pivem, solí a pepřem na hladké těstíčko. Vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo na plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Očištěné žampiony osmahneme na másle a po vychladnutí je osolíme. Zeleninu, houby a omyté bylinky namočíme do těstíčka a po částech smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce.

Komentáře k receptu