Zelí dušené moravské

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 ks Brambory
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 460.3 mg
  • Vláknina 11876.2 mg
  • Vitamín A 11876.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme kmín, nasekanou cibuli a vaříme do měkka.

  • 2

    Mezitím na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a dovaříme. Na závěr přidáme nastrouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu