Zelí dušené moravské
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 2 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.6 mg
- Draslík 460.3 mg
- Vláknina 11876.2 mg
- Vitamín A 11876.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme kmín, nasekanou cibuli a vaříme do měkka. 
- 
                                2Mezitím na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a dovaříme. Na závěr přidáme nastrouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        