Marinované jehněčí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 100 ml Balsamico ocet
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 508 mg
  • Vláknina 321.8 mg
  • Vitamín A 321.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a okraje nařízneme.

  • 2

    Smícháme ocet, víno, sůl, pepř a čerstvý nasekaný rozmarýn. Nakonec zašleháme olej.

  • 3

    Kotlety vložíme do marinády a marinujeme asi 2 hodiny.

  • 4

    Maso vyjmeme, otřeme a opékáme na rožni asi 6 minut po každé straně.

Komentáře k receptu