Marinované jehněčí kotlety pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 776.8 mg
  • Vláknina 852.5 mg
  • Vitamín A 852.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety zbavíme tuku, osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 2

    Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, papriky, kmínu, majoránky, citronové šťávy a piva.

  • 3

    Druhý den v pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej a marinované kotlety osmažíme z obou stran. Poté je zalijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety měkké.

  • 4

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu