Papriky plněné sýrem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.18 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 6 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 994 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1197.3 mg
  • Vláknina 7949.8 mg
  • Vitamín A 7949.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 168.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z paprik odstraníme semínka a lusky omyjeme. Z listů špenátu odkrojíme silná žebra, špenát omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a česnek.

  • 3

    Špenát přelijeme horkou vodou, krátce blanšírujeme, vodu slijeme a listy necháme okapat.

  • 4

    Ovesné vločky přelijeme pivem a necháme nabobtnat. Vodu ze špenátu vymačkáme a listy nadrobno nakrájíme. Spolu s hrubě nastrouhaným sýrem je přimícháme k cibulce, přidáme namočené vločky, osolíme, opepříme a vše promícháme.

  • 5

    Směsí naplníme paprikové lusky a grilujeme je 20 minut. Během grilování papriky obracíme.

Komentáře k receptu