Kapustové šátečky se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo bylinkové
  • 10 g Pažitka
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 431.5 mg
  • Draslík 1304 mg
  • Vláknina 11014.8 mg
  • Vitamín A 11014.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a spaříme horkou vodou. Chvíli blanšírujeme, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli, šunku a 2 kapustové listy jemně nakrájíme. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Směs rozdělíme na 12 listů kapusty a navrch položíme kousek bylinkového másla. Listy svážeme do šátečků snítkou pažitky. Zbylou pažitku nasekáme.

  • 3

    Šátečky urovnáme do hrnce, zalijeme vývarem s vínem a vaříme 30 minut. Potom do vývaru vmícháme protlak, cukr, pepř, sůl a pažitku.

  • 4

    Omáčkou přelijeme šátečky na talíři. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu