Estragonové kuře se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1437 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 925 mg
 - Bílkoviny 111 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 444.3 mg
 - Draslík 1650.6 mg
 - Vláknina 5205.2 mg
 - Vitamín A 5205.2 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
 - 
                                2
Kuřata omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Do každého kuřete vložíme 1/2 snítky estragonu. Kuřata opečeme v pekáči na másle po všech stranách dozlatova. Přidáme brambory, očištěné, rozpůlené žampiony a slaninu nakrájenou na nudličky. Podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Občas podlijeme zbylým vývarem.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené lístky estragonu.