Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Hrušky
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1193 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 1198.8 mg
  • Vláknina 20279.8 mg
  • Vitamín A 20279.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme je s moukou a solí a z těsta vykrajujeme válečky silné asi 1cm. Nakrájíme je na malé špalíčky a necháme 15 minut stát. Noky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kostky, 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme přejít varem a zahustíme jíškou.

  • 3

    Omyté ovoce nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.

  • 4

    Ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu