Okouník se smetanovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 1565.5 mg
  • Vláknina 10515.8 mg
  • Vitamín A 10515.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 304.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozpůlíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme 5 minut pod bodem varu. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 2

    Porce okouníka omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut po obou stranách. Maso opepříme a rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou.

Komentáře k receptu