Mořský okouník se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 600 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 698.2 mg
  • Vláknina 8136.3 mg
  • Vitamín A 8136.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  • 3

    4 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu