Žampiony se slaninovými medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 74.9 mg
  • Draslík 1470.9 mg
  • Vláknina 5709.8 mg
  • Vitamín A 5709.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut.

Komentáře k receptu