Zapečené brambory s cuketou a fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Paprika červená
  • 400 g Cuketa
  • 150 g Sýr Feta
  • 30 g Strouhanka
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 966 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 1096.3 mg
  • Vláknina 15905.8 mg
  • Vitamín A 15905.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na kolečka, omytou cuketu na silné plátky. Do vymazané zapékací mísy rozložíme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a na něj navrstvíme brambory a cuketu. Osolíme, opepříme a navrch rozložíme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem. Mísu zakryjeme alobalem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme.

  • 3

    Fetu rozlámeme na kousky, promícháme se strouhankou, oreganem, nasekanou petrželkou, zbylým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu