Kuře s vůní koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Brambory
  • 250 g Olivy nakládané
  • 1200 g Kuře
  • 20 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1015 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1655 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 246.3 mg
  • Draslík 1484.3 mg
  • Vláknina 13084.8 mg
  • Vitamín A 13084.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře a opečeme je po všech stranách. Přidáme oloupané brambory, očištěné žampiony, olivy a oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata. Přilijeme koňak a pod poklicí pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  • 3

    Zeleninu před podáváním osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu