Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí stehna
  • 800 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana ke šlehání
  • 1 kávová lžička Tymián
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 826 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je se solí, hořčicí a lístky čerstvého tymiánu.

  • 2

    Kuřecí stehna osolíme a vložíme do remosky vymazané máslem. Obložíme je připravenými bramborami, část brambor můžeme urovnat i pod maso. Podlijeme smetanou a upečeme doměkka.

  • 3

    Během pečení můžeme podle potřeby přilít trochu vody.

Komentáře k receptu