Vepřové řízky v medu
Suroviny
- 250 g Tvaroh tučný
 - 600 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 4 ks Brambory
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 8 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 129.9 mg
 - Draslík 872.4 mg
 - Vláknina 4839.8 mg
 - Vitamín A 4839.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 195 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut.
 - 
                                2
Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut.
 - 
                                3
Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou.
 - 
                                5
Řízky podáváme s plněnými bramborami.