Sekané řízky z vepřového bůčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1163 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181.8 mg
  • Draslík 260 mg
  • Vláknina 572.4 mg
  • Vitamín A 572.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso jemně umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Potom hmotu nabíráme naběračkou a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku.

Komentáře k receptu