Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 1000 g Dýně
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 0.09 kávová lžička Olej olivový jedlý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 110.9 mg
  • Draslík 1923.2 mg
  • Vláknina 15867.8 mg
  • Vitamín A 15867.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.7 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.

  • 3

    Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.

  • 4

    Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.

Komentáře k receptu