Krůtí řízky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krůtí maso
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 402.3 mg
  • Vláknina 1888.7 mg
  • Vitamín A 1888.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky.

  • 2

    Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu