Krůtí prsa s jablečným křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Krůtí prsa
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 564.9 mg
  • Vláknina 7811.3 mg
  • Vitamín A 7811.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu