Krůtí prsa po portugalsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Krůtí prsa
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 25 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Citrony
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Olej olivový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 555.5 mg
  • Vláknina 3925 mg
  • Vitamín A 3925 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa opláchneme a nakrájíme na plátky - filátka. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na olivovém oleji.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zlehka ji osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, krátce podusíme, zalijeme vývarem a znovu podusíme.

  • 3

    Potom zahustíme světlou máslovou jíškou, vše promícháme a povaříme.

  • 4

    Omáčku se žampiony rozmixujeme, přecedíme, přilijeme smetanu a citronovou šťávu a dobře převaříme.

  • 5

    Opečená prsíčka přendáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme omytou, překrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu