Nákyp rýžový s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot meruňkový
  • 200 g Kompot švestkový
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 40 g Cukr krupice
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Ořechy lískové pražené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Mléko bio čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 247.7 mg
  • Draslík 353.2 mg
  • Vláknina 9556 mg
  • Vitamín A 9556 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 221.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat).

Komentáře k receptu