Rýžový nákyp s čokoládou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 240.6 mg
  • Draslík 283 mg
  • Vláknina 9394.7 mg
  • Vitamín A 9394.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1581.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme.

  • 2

    Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla, žloutky a cukr. Přidáme nastrouhanou čokoládu, omyté rozinky, nasekané ořechy a skořici. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla, vysypeme strouhankou a naplníme rýžovou kaší. Povrch poklademe vločkami zbylého másla.

  • 4

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu