Hrachové lusky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 479.7 mg
- Vláknina 10129.8 mg
- Vitamín A 10129.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hluboké pánvi (ve woku) rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Vsypeme očištěné hrachové lusky, mícháme a opékáme 2 minuty. Směs mírně osolíme. 
- 
                                2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata přidáme k hrachovým luskům, ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 minuty – rajčata mají být pouze prohřátá. 
- 
                                3Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme a upravíme na talíře. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        