Farmářská polévka se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rýže loupaná
  • 125 g Šunka dušená
  • 750 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 863.1 mg
  • Vláknina 24004.5 mg
  • Vitamín A 24004.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka a oloupanou mrkev na plátky. Omyté zelné listy nasekáme na větší kusy. Šunku a oloupanou cibuli krájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, připravenou zeleninu na něm za častého míchání osmahneme. Zalijeme litrem horké vody a vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Potom vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu a vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut.

  • 4

    Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 5

    Každou porci ozdobíme omytými lístky kerblíku.

Komentáře k receptu