Farmářská polévka se šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 189 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 863.1 mg
- Vláknina 24004.5 mg
- Vitamín A 24004.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka a oloupanou mrkev na plátky. Omyté zelné listy nasekáme na větší kusy. Šunku a oloupanou cibuli krájíme na kostičky. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme máslo, připravenou zeleninu na něm za častého míchání osmahneme. Zalijeme litrem horké vody a vaříme asi 10 minut. 
- 
                                3Potom vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu a vaříme pod pokličkou zvolna asi 20 minut. 
- 
                                4Nakonec polévku podle chuti přisolíme a opepříme. 
- 
                                5Každou porci ozdobíme omytými lístky kerblíku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        