Žemlové těsto na ovocné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 11 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1500 mg
  • Vitamín A 1500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žemlí odkrojíme kůrku, nakrájíme je a namočíme do mléka. Poté prolisujeme, přidáme ostatní přísady, vytvoříme přiměřeně husté těsto. Na válu, posypaném lehce moukou, vytvoříme váleček, nakrájíme na dílky, naplníme ovocem, sbalíme a uvaříme v osolené vodě 8 minut.

  • 2

    Knedlíky podáváme sypané nastrouhaným tvarohem a pokapané rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu