Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Tvaroh tvrdý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 222.2 mg
  • Draslík 47.8 mg
  • Vláknina 2040 mg
  • Vitamín A 2040 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žemlí odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Poté mléko vymačkáme, řádně rozmělníme, přidáme rozehřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na plátky, naplníme švestkami a vytvoříme knedlíky.

  • 2

    Knedlíky uvaříme v osolené vodě 10 minut, podáváme teplé, sypané tvarohem a máslem.

Komentáře k receptu