Zeleninová polenta s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 10 g Bazalka
  • 250 g Kukuřičná krupice T 600
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 555.9 mg
  • Vláknina 16289.8 mg
  • Vitamín A 16289.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.

  • 3

    Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu