Kynuté knedlíky s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 750 g Povidla švestková
  • 15 g Sůl
  • 30 g Droždí
  • 60 g Cukr krupice
  • 1500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Vejce slepičí
  • 10 g Skořice mletá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 660 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1118 kcal
  • Sacharidy 197 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 91.2 mg
  • Vláknina 8442 mg
  • Vitamín A 8442 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.

  • 2

    Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a dáme je kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Do středu naneseme rozmíchaná povidla, zabalíme knedlíky a necháme je kynout.

  • 4

    Po vykynutí vkládáme knedlíky do osolené vařící vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.

  • 5

    Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme špejlí, aby vyprchala pára.

  • 6

    Při podávání knedlíky posypeme moučkovým cukrem se skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu