Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 35 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 60 g Mouka sójová plnotučná
  • 350 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 20420.3 mg
  • Vitamín A 20420.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.

  • 4

    Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.

  • 5

    Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.

Komentáře k receptu