Rejnok na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rejnok křídlo
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 51.9 mg
  • Vláknina 1367.8 mg
  • Vitamín A 1367.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři ploutve rejnoka položíme v jedné vrstvě do větší hluboké pánve. Zalijeme vodou, přidáme plátek cibule, snítky petržele, sůl a zrnka pepře. Přivedeme k varu, nezakrýváme. Na velmi mírném plameni vaříme 15 - 20 minut.

  • 2

    Rybu vyjmeme na mísu, odstraníme kůži a větší kosti. Dáme pozor aby se ryba nerozdrobila.

  • 3

    Máslo necháme na větší pánvi zhnědnout, přidáme kapary a odstavíme. Přilijeme ocet, až začne máslo bublat, můžeme přidat nasekanou petržel, směsí rybu přelijeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu