Koláč ovocný s vaječnou sedlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 500 g Lesní plody - mražené
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 431.6 mg
  • Draslík 216.3 mg
  • Vláknina 11200 mg
  • Vitamín A 11200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto z mouky, cukru, másla a žloutků. Z těsta vyválíme plát o málo větší, než je dno dortové formy. Vložíme jej tak, aby vznikl okraj. Na koláč vyskládáme nerozmražené ovoce a pečeme, až získá světlý odstín.

  • 2

    Mezitím ušleháme do pěny vejce, cukr, smetanou a vanilkou. Směs nalijeme na koláč a dopečeme.

Komentáře k receptu