Pečená kachna po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kachna mražená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 10 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 1044.2 mg
  • Vitamín A 1044.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek i koriandr utřeme se solí, pepřem, přidáme lžíci sójové omáčky, lžíci medu a vše promícháme. Směs vetřeme do kachny zevnitř i na povrchu. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.

  • 2

    Svaříme ocet, 2 lžíce sójové omáčky a cukr. Odstavíme, necháme vychladnout. Přidáme chilli papričku zbavenou zrnek a nakrájenou na kolečka.

  • 3

    Kachnu vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 80 minut do měkka. Během pečení kachnu obracíme a přeléváme výpekem.

  • 4

    Porce kachny podáváme s rýží, omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu