Minestra
Suroviny
- 225 g Fazole bílé
 - 120 g Fazolové lusky zelené
 - 225 g Rajčata
 - 200 g Sýr Parmezán
 - 2500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kosti vepřové
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 4 ks Celer - nať
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Česnek
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Brambory
 - 3 ks Cuketa
 - 0.22 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 189 g
 - Sodík 1048 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 34.3 mg
 - Draslík 2763.6 mg
 - Vláknina 40706.8 mg
 - Vitamín A 40706.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 329.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé fazole (cannellini) namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet.
 - 
                                2
Olej rozpálíme v hrnci a vložíme do něj šunkovou kost, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Smažíme, až cibule změkne, ale nezbarví se. Přidáme nakrájenou nať celeru, na kostičky krájenou mrkev, kapustu a zelené fazolové lusky. Pokud použijeme místo kapusty čerstvý špenát, přidáme ho později.
 - 
                                3
Fazole osušíme, rajčata oloupeme a spolu s čili papričkou přidáme do hrnce. Přilijeme vodu a přivedeme k varu. Z povrchu dle potřeby sléváme tuk. Přidáme bobkový list, rozmarýn a na velmi mírném ohni vaříme nezakryté asi 75 minut, až jsou fazole měkké.
 - 
                                4
Přidáme na kostičky pokrájené brambory, vaříme ještě 20 minut. Nakonec přidáme rozkrájenou cuketu, případně špenát a vaříme dalších 20 minut. Z povrchu sléváme tuk. Vyndáme kost, koření, přidáme čerstvou bazalku a petržel.
 - 
                                5
Podáváme posypané strouhaným parmezánem.