Špenátové nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Špenátový protlak mražený
  • 225 g Sýr Ricotta
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 191.6 mg
  • Vláknina 2317.5 mg
  • Vitamín A 2317.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.

  • 2

    Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.

  • 3

    Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.

Komentáře k receptu