Omeleta s čerstvými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.12 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 245.4 mg
  • Draslík 347.4 mg
  • Vláknina 2739.8 mg
  • Vitamín A 2739.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme asi na 5 vteřin do vroucí vody. Vyndáme, ponoříme do studené vody. Oloupeme, přepůlíme, vydlabeme jadérka. Nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Vejce smícháme s bylinkami, solí, pepřem a nejlépe v litinové pánvi rozpálíme olej, vejce na něm umícháme. Posypeme rajčaty a prohřejeme. Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu