Jablka v županu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 128.5 mg
- Vláknina 5892.4 mg
- Vitamín A 5892.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek. 
- 
                                2Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky. 
- 
                                3Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem. 
- 
                                4Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji. 
- 
                                5Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem. 
- 
                                6Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        