Jablka v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Jablka
  • 500 g Listové těsto
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr moučkový
  • 2 g Skořice mletá
  • 20 g Hrozinky
  • 40 g Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 128.5 mg
  • Vláknina 5892.4 mg
  • Vitamín A 5892.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.

  • 2

    Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.

  • 3

    Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.

  • 4

    Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.

  • 5

    Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu