Jablka v županu se skořicovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Listové těsto
  • 10 g Skořice mletá
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 20 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 305.7 mg
  • Draslík 1123.1 mg
  • Vláknina 42431 mg
  • Vitamín A 42431 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablíčka zabalíme do listového těsta a pečeme cca 10-12min v troubě předehřáté na 180C.

  • 2

    Mezitím připravíme skořicovou pěnu tak, že smícháme víno se žloutky, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přidáme smetanu a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustá pěna.

  • 3

    Upečená jablíčka posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme skořicovou pěnou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu